В МЦ “Материнка” на заняттях колективу акцентуємо увагу на напрацюваннях Д.Перлмутера щодо глютену і особливості харчування при лікуванні перекисом водню від У.Дугласа.

Корисна інформація із ранкових п’ятихвилинок медичного кабінету «Материнка»:

  • Книга «Мозок у небезпеці» невропатолога Девіда Перлмутера інформує нас про те, що на мозок негативно впливає глютен, низькій рівень холестерину. Послаблюють роботу мозку і призводять до серцево-судинних проблем також вживання статінів (зокор, сімостатін, ловостатін).  Але лікар, серед факторів такого впливу, вказує і такі, як відсутність здорового сну, достатнього фізичного навантаження.
  • Мозок необхідно навантажувати розумово. Людина, праця якої була пов’язана з обробкою великої кількості інформації або яка задіювала значний інтелектуальний ресурс – в похилому віці має більшу кількість мозкових клітин і зв’язків між ними ніж інші. Але не все так однозначно. На нашому занятті співробітники навели приклад, коли люди працювали розумово, але 20 років поспіль не було насиченої розумової нагрузки і в старості зазнали негативних змін розумової активності. Про запас не можна накопичити – необхідна постійна діяльність мозку. На практиці це ще залежить від того, як людина переживає стреси. Навіть, на прикладі  негативного впливу глютену на мозок, варто знати, що у людей різна чутливість до всього. Тому превентивна медицина має бути на першому місці.
  • Девід Перлмутер наводить приклади зі своєї медичної практики, як зміна дієти змінює якість життя. Головний біль та мігрень у пацієнтки не піддавались навіть такому потужному препарату, як суматрептан. Жодні методи не давали покращення  до моменту, як її організм почали досліджувати на непереносимість глютену. Після тримання безглютенової дієти нарешті прийшло довгоочікуване полегшення. Іншій жінці в 30 років поставили діагноз маніакально-депресивний синдром. В неї була погана спадковість – в бабці шизофренія, а в батька біполярний розлад. Після відмови від глютену відступили симптоми депресії. А от у юнака, який звернувся за допомогою, спостерігався тремор, так звана «пляска рук». В таких випадках тіло трясе, як від електричного струму. Через кілька тижнів безглютенової дієти тремтіння зменшились. Отже, навіть при таких складних станах глютен відіграє свою велику негативну роль і при його виключені з раціону у пацієнтів спостерігається покращення.
  • Уільям Дуглас  в своїх творах розповідає, як познайомився з перекисом водню. Він закінчив медичний університет, був медиком. Вивчав літературу на багатьох мовах, навіть знаходив африканські джерела щодо перекису. Його батько розводив птахів, а в той момент починалася епідемія курячого грипу. Батько також володів багатьма мовами і в німецькому журналі прочитав про лікування курей перекисом. Вони разом з сином застосували цей метод в себе на фермі. Падіж курей припинився після додавання   в їжу цієї цілющої рідини. В 78 років в батька виявили неоперабельне онкозахворювання, і він також почав використовувати перекис для лікування, доживши до 88 років. У. Дуглас вважав, що його батьку багато в чому допомогли процедури з перекисом водню.
  • В своїй методиці лікування перекисом водню  У.Дуглас прийшов до необхідності вживання пацієнтами антиоксидантів, таких як вітаміни С, А або Є. Останні два містяться в препараті «аевіт». Але при його вживанні в певних випадках можуть спостерігатися побічні дії, такі як втомлюваність, дратівливість, втрата сну, головний біль, блювотиння, діарея. Тому в МЦ «Материнка» при лікуванні перекисом водню ми пропонуємо  вітамін С, а вітаміни А, Є радимо вживати із їжею.
  • Вітамін А містять у собі  жовток яйця, риб’ячий жир,  масло, ікра. Вітамін Є – в зелених листових продуктах, капусті, квасолі, горіхах, рослинній олії.
  •  Уроки мудрості від мислителів та видатних людей:
  • Чехов: «Людина любе поговорити про свої хвороби, але це найменш цікаве в її житті»;
  • Сковорода: «Добрий розум робить легким будь-який спосіб життя»;
  • Лесгафт: «Попередженням хвороб є гармонійний розвиток духовних і фізичних сил»;
  • Аристотель: «Ціле більше його частин» (тобто «краще»);
  • Народна мудрість: «Хвороба наче пожежа – чим раніше виявили, тим менше шкоди вона принесе».

Бережіть себе та своє здоров’я, підтримуйте один одного. Миру нам!

Щодо лікування варикозу без операції унікальним щадним судиннозберігаючим методом Терновської Тамари Олексіївни та рекомендацій дізнавайтесь за номером: 050 80 78 724.

Ми завжди Вам раді допомогти, в межах наших можливостей.

2023-06-07T09:56:25+00:00
Call Now Button