Варикоз: небезпека, про яку Ви не знали! МЦ “Материнка” – спеціалізація лікування вен без операції методом Терновської Т.О.

Варикоз: небезпека, про яку Ви не знали!

Що можна  чекати від запальних захворюваннь тазових органів, особливо у жінок?

Тривалі запальні процеси поширюються на дрібні вени, ускладнюючи відток крові при тривалій напрузі. Гормональні порушення внаслідок гормональних захворювань призводять до того, що розкриваються сполучення між артеріальними і венозними судинами, а кров надходить у вени під великим тиском і в значно більшій кількості. Відбувається те, що  вени розширюються, клапани не мають можливості стримувати зворотний тік крові, приводячи до її застою і хворобливого розширення  вен.

Взагалі-то, кровотік у венах ніг здійснюється по глибоких , поверхневих і перфорантних венах. У нормі кров по венах тече у напрямку до серця, при цьому 85-90% кровотоку припадає на глибокі вени.

На підставі тривалого вивчення варикозної хвороби більшість вчених прийшли до переконання про спадковий, генетично детермінований характер захворювання. Причиною варикозного розширення вен є спадкова слабкість їх стінки. Венозні клапани знаходяться на  стінках вен та складаються з двох стулок, які орієнтовані в бік серця. В області прикріплення клапана до стінки, діаметр вени дещо більший. У нормі, при змиканні стулок клапана, кров з вищого відділу не може проникнути в нижній.

Золоте правило: якщо маєте спадковість – проходьте щорічний контроль з необхідною кількістю підтримуючих процедур та дотримуйтесь рекомендацій по здоровому харчуванню і вправ, направлених на зміцнення венозної сітки, серед  яких, найдієвішою, по рекомендації Терновської Т.О. –  є вправа “велосипед”.

Клапани по венах розподілені неоднаково. Якщо клапан з якихось причин повністю не змикається, то кров рухається вгору-вниз, чим спричиняється венозний застій і варикозне розширення вен, розташованих нижче непрацюючого клапана. При варикозному розширенні вен виникає прогресуюча недостатність нижче розташованих венозних клапанів і кров не може по цій вені рухатися в напрямку до серця. Виникає застій, що проявляється набряками, гіперпігментацією, тромбофлебітом, а в запущених випадках трофічними виразками.

Основною зовнішною ознакою варикозної хвороби є розширення підшкірних вен з утворенням варикозних вузлів або дрібних внутрішньошкірних судин.

Дві основні проблеми, пов’язані із варикозною хворобою – це косметична й функціональна.

Отже, не гаємо часу – хвороба не пройде сама. Вам конче необхідно звернутись за допомогою до  досвідченого лікаря!

Вагаєтесь – зробіть перший крок! Запишіться  на попередню  безкоштовну консультацію через Direct або за номером телефону:   +38 (050) 807 87 24                

Дізнайтесь більше про унікальний судиннозберігаючий метод Терновської Т.О.на сайті  www.materinka.org

2024-07-10T13:04:07+00:00
Call Now Button